Meny

Hälsa och medvetenhet

Det syns på Abgar ”Abbe” Barsom att han befinner sig på en perfekt plats. Han har hittat rätt inte bara i livet, utan också geografiskt.

– Beans n’ Berries ligger mitt emellan biblioteket och SATS. Det är precis så jag vill ha det; en kombination av kunskap och hälsa, säger AbbeKänner du igen honom är det inte så konstigt. Alldeles nyss var han en av landets mest framgångsrika fotbollsspelare, med en lång karriär i bland annat Djurgårdens IF. Vad du kanske inte visste är hur matintresserad han är. Abgar har alltid har lagat mycket mat hemma, och bakar fleragånger i veckan. Nu har han precis startat Beans n’ Berries i Signalfabriken.

– Här ska man kunna äta gott och samtidigt få i sig rätt saker, säger Abgar medan han visar runt i caféet, som är inrett i flera olika ”zoner”. Han kallar dem ”fika–snacka–mysa” och fortsätter prata om hur viktigt det är att gästerna får välja själva, både hur de ska sitta och vad de vill äta. Här serveras pastarätter, sallader, juicer, smoothies och frozen yoghurt. Många kommer in för frukost redan klockan åtta, ofta direkt från träningen på SATS som bara ligger några meter bort. Andra är här för den fina lunchbuffén eller en eftermiddagsfika.

– Jag satsar på närproducerat, säger Abgar. Ju närmare desto bättre, det gäller både gäster och råvaror.

Han berättar att flera av stamgästerna bor i någon av Signalfabrikens lägenheter. Och många i personalen bor och är uppväxta här i Sundbyberg.

Det märks att Abbe är van vid elitsatsningar från livet som fotbollsspelare. Där lärde han sig hur viktigt med är med drivkraft, teambyggande och att ta hand om alla i laget på rätt sätt.

Abbe är övertygad om att det kommer att gå.

– Beans n’ Berries är inget division fem-lag!