Meny

Story Hotel – från en innerstad till en annan

Efter framgången med Story Hotel på Riddargatan i Stockholm har ägarna nu bestämt sig för att utöka med Story Signalfabriken.

– Idén är densamma, berättar Alexander Bhatt. Han är hotelldirektör, men inte av den gamla typen. Här är det nytänkande som gäller. På Story finns exempelvis ingen reception. Istället kommer man in i en livlig restaurang och bar, checkar in via en dator, får koden till sin rumsdörr och är ”hemma” i sitt rum någon minut senare. För den som vill ha hjälp med nöjestips eller har praktiska frågor finns en concierge i restaurangen, redo att hjälpa till.

På Story har man alltså vänt ut och in på det traditionella hotellet. – Istället för att bygga ett hotell och sedan förse det med bar och restaurang har vi gjort tvärtom säger Alexander. Philsburger är en kanontrevlig restaurang, byggt på med en mingelvänlig bar med plats för livemusik och DJ:s, och sedan adderat 83 hotellrum på toppen.

Hotellet ligger i den byggnad som en gång var Sundbybergs stadshus. Och även om jobbande gäster är lika välkomna som de nöjessugna, är huset garanterat mer spännande idag, inrett enligt ideal som ibland kallas ”bohemian chic”, eller ”industriellt mys”, som hotelldirektören säger med ett leende.

– Rötterna är viktiga för oss. Sundbyberg sitter i väggarna. Det är vi stolta över och vill lyfta fram. Därför kommer vi också att samarbeta med lokala artister och konstnärer.

> Story Hotels