Meny

SATS – träningsparadiset

– Vårt mål är att hela den här fabriken ska andas träning, säger SATS regionchef Mikaela Waldenström när hon visar runt i träningsparadiset.

Det gamla industrihuset från 1926 är åter fyllt med maskiner, men av ett helt annat slag än förr. Här är det snyggt, fräscht, rymligt och trevligt! Det märks att det här är en storsatsning på helhet. Förutom själva träningscentret, flyttar företagets Sverige-kontor in. Och precis bredvid receptionen ligger Mini-SATS, där barn mellan tre månader och tio år är välkomna att leka rörliga lekar medan föräldrarna tränar. Personalen är anställd just för att jobba med barn och Mikaela berättar att över 150 personer slogs om platserna vid rekryteringen.

Med oss på rundvandringen är också Anton Holmberg, PT-ansvarig. Han är glad som ett barn på julafton och samtidigt stolt som en nybliven förälder.

– Det här är ett PT-paradis, säger Anton och pekar ut över raderna av speciallackerade, blanka maskiner i grått och svart. Flera av maskinerna är unika och bygger på nya rön eller tekniker. Det nya löpbandet Woodway Curve bygger till exempel på att löparen själv genererar bandets rörelse, vilket ger en känsla av vanlig löpning.

Det nya träningscentret är ett av landets största och de två våningarna, plus ”entresolplanet” längst upp, rymmer alla möjliga möjligheter. Här finns fem gruppträningssalar där du kan välja mellan allt från mer traditionella pass till exempelvis Hot Mojo; ett yogapass i 38 graders värme och Prformance Arena, som är ett ”back-to-basics-rum”, extremt fokuserat på modern, funktionell styrketräning. Självklart med svartlackerade skivstänger. Här missar man inga detaljer!

Här finns också en mängd nya klasser, som Slow Motion (träna långsamt), Organic Bodywork (träna i värme), Watts Up (cykelträning där man mäter watt).

Sist av allt visar Mikaela och Anton de rymliga omklädningsrummen och vi tassar försiktigt genom herrarnas duschrum, som ger en känsla av exklusivt spa.

Mikaela och vrider igång en av duscharna. Det visar sig vara en så kallad Experience Shower, där det går att välja mellan olika slags strålar och färgat ljus.

– Känner ni? Mikaela drar ett djupt andetag genom näsan. Och det är klart att vi gör. En mild mintdoft kommer ur duschen.

När SATS storsatsar i Sundbyberg – Sveriges gymtätaste stad – är det förstås inget vanligt träningscenter som slår upp dörrarna. Det här är utan tvekan något alldeles unikt.

Precis som Signalfabriken.

> Läs mer om SATS SIGNALFABRIKEN

> Bli medlem här